Pulpa de porc in crusta de mirodenii

Sa mai mancam si carne 😉

Dupa atatea retete vegetariene, era timpul si pentru un preparat cu carne :). Si daca tot a lipsit din postari in ultimul timp, am zis sa v-o prezit in deplinatatea si maretia ei printr-o friptura mare, gustoasa si suculenta.  Este tot ce va puteti dori de la o bucatata de carne de porc, trust me! Inaitnte de a trece la ingrediente si la how is made, va spun ca aceasta friptura este ideala pentru un pranz de duminica in familie – cat ea sta in cuptor, aveti timp sa faceti salata si un desert 😉

cotlet-in-crutsa-de-mirodenii1

Ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru 4-5 portii

  • 1 bucata pulpa de porc de 700-800 g
  • 2 cepe rosii mici (sau una mare)
  • 4,5 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri sos de soia light
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1/4 lingurita busuioc uscat

Cum prcedam:

  • incingem cuptorul la 180 grade c/ gaz 4
  • spalam bine pulpa de porc, apoi o uscam cu un prosop
  • curatam ceapa si o taiem in patru, cateii de usturoi ii lasam intregi
  • intr-un bol amestecam toate ingredinetele (mai putin ceapa si usturoiul)
  • ungem bine pulpa de porc cu amestecul de ulei, sos de soia si mirodenii
  • punem pulpa intr-o tava, turnam excesul de amestec peste ea, iar de jur impreur punem ceapa si usturoiul

pulpa1

  • acoperim tava cu folie de aluminiu – o sigilam pe cat posibil- si o dam la cuptor pentru 30 de minute
  • dupa cele 30 de minute indepartam folia si mai lasam la cuptor o ora
  • din cand in cand mai umezim friptura cu sosul din tava
  • dupa ora, o scoatem de la cuptor, o lasam sa se odihneasca cateva minute (daca va place si mai suculenta, cand o scoateti din cuptor o crestati putin si o mai stropiti cu sosul din tava, apoi o lasati sa se odihneasca)

Pofta buna!

poate iti place si

7 comments

  1. Good to know! O s-o incerc si te anunt cum mi-a iesit si ce ovatii am primit. Daca nu am avut bafta sa gasesc hribi, sa-mi fac pofta, macar sa incerc pulpa de porc. (excelenta reteta daca vrei sa-ti impresionezi soacra!!)

    1. Da, la faza cu soacra functioneaza. Dar vezi sa nu pui prea multi fulgi de chlli;). Te pup Miky!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *